Maak een afspraak

Afbeeldingen optimalisatie

De optimalisatie van content beperkt zich nog te vaak tot het optimaliseren van enkel tekst. Search Engine Image Optimization zou ook een rol moeten spelen binnen een SEO-traject. Afbeeldingen optimalisatie heeft een positieve bijdrage aan de vindbaarheid in het algemeen en op relevante zoekwoorden. Daarnaast zijn de volgende factoren van belang:  

  • Google is al jaren bezig met het beter indexeren en waarderen van visuele content. Afbeeldingen, video’s en illustraties zoals infographics, worden steeds relevanter in de online communicatie.
  • Beeldmateriaal altijd al een belangrijke plek in de beleving van een merk, maar ook Google hecht hier steeds meer waarde aan.
  • Afbeeldingen tussen de zoekresultaten zijn al sinds 2007 aanwezig in en gaan serieuze concurrentie aan met tekstuele content.
  • Google biedt ook de mogelijkheid op alleen te zoeken op afbeeldingen en deze vorm van zoeken wordt steeds vaker gebruikt.
  • Mensen zijn visueel ingesteld en daarom is Search Engine Image Optimization vandaag de dag een niet te vermijden onderdeel van een marketingplan. 

YouTube

Na Google mag YouTube zich de grootste zoekmachine van het moment noemen. (Relevant detail is dat YouTube onderdeel is van Google.) Video’s zijn meer dan vermaak; informatie en beleving kan juist door video’s ondersteund en verspreid worden. Het inrichten van een YouTube channel is een serieuze zaak. De uitstraling moet passen bij het merk, de video’s moeten voorzien zijn van de juiste beschrijving en tags. Daarnaast is het plaatsen van een video geen op zichzelf staande activiteit. Als beeldmateriaal belangrijk genoeg is om te plaatsen, denk dan ook aan andere kanalen om dit te communiceren.

Deelbare content die dient als linkbait

Beelden communiceren sterk, ze worden sneller gedeeld dan tekst en ze dragen in grote mate bij aan community building. Dit wetende en daarbij meegenomen dat ze binnen SEO ook een grote rol spelen, maakt het zeer zeker de moeite waard om met Search Engine Image Optimization aan de slag te gaan. Kwalitatieve infographics en filmpjes zijn het type content dat sneller wordt gedeeld op social media en waar andere websites naar willen linken. Deze zogenaamde linkbait kan sterk bijdragen aan alle linkbuildingactiviteiten. Isatis Online Results kijkt graag met je mee en schetst een beeld van de kansen en mogelijkheden. Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.