Maak een afspraak

Big Data Expo

Big Data. Je struikelt online over de blogs, artikelen en meningen van specialisten over dit onderwerp. Maar welke bedrijven zijn er echt mee bezig? Hoe hebben zij hun zaken geregeld? En wat is er aan tools en toepassingen in de markt te krijgen? De Big Data Expo in Utrecht bracht me het antwoord.

Het belang van data verzamelen

De beurs was drukbezocht. Er waren veel exposanten met gelikte stands en nog betere PowerPoint-presentaties over de eindeloze mogelijkheden voor jouw bedrijf. Vol enthousiasme werd verteld over het belang van data verzamelen en de analyses die je daar vervolgens op kunt loslaten. Ik ben het daar helemaal mee eens, want data kan je (mits goed toegepast) inderdaad concurrentievoordeel opleveren.

Ondanks het enthousiasme van de standhouders ben ik weinig echt concrete cases van Big Data-toepassingen tegengekomen die je ook daadwerkelijk je concurrent voorbij doen streven. Blijkbaar staat de markt nog steeds op een punt waarop we Big Data allemaal belangrijk vinden, maar er tegelijkertijd maar weinig partijen in de MKB-markt zijn die hier al hele concrete stappen in gezet hebben.

Je hebt de boot dus nog niet gemist!

Deze Big Data Expo heeft mij met name laten zien dat er in theorie veel mogelijkheden rondom data toepassingen zijn, maar dat iedereen (dus ook jouw concurrentie) nog zoekende is hoe en op welke manier data je inzichten kan geven waarmee jij jouw omzet kunt verhogen.

Binnen Isatis Online Results zien we de mogelijkheden rondom data ook, maar proberen we dit voor onze klanten op een laagdrempelige en pragmatische manier in hun online strategie te implementeren. Onlangs hebben we een nieuwe collega, Hans Paardekooper, aangenomen die zich hier volledig op toelegt voor onze klanten. Wil je meer informatie over de mogelijkheden die Hans voor jouw bedrijf ziet? Vraag het hem eens, hij gaat graag samen met je op data-ontdekkingstocht :-). Houd ook ons blog in de gaten, want binnenkort vertelt hij je alles over data-analyse en welke interessante (en verrassende!) dingen je er allemaal mee kunt doen.

Begin klein met Big Data

(Big) Data is er genoeg voor handen, maar je hoeft het niet direct heel erg groots aan te pakken. Bepaal eerst waar je zelf mogelijkheden ziet en hoe je die mogelijkheden in de toekomst denkt verder te benutten. Vanuit dat punt kun je stapje voor stapje proberen zoveel mogelijk voordeel uit je data te halen. Natuurlijk kunnen wij jou daarbij helpen.

 

undefined