Maak een afspraak

Valkhof festival

Valkhof festival

Dit was er aan de hand

Het Valkhof Festival – in het Nijmeegse Valkhofpark – is een jaarlijks terugkerend zevendaags festival en maakt deel uit van de Vierdaagsefeesten. Op het Valkhof Festival ontdek je de muzikale smaakmakers van vandaag en morgen en kun je genieten van lekker eten en drinken. Het festival is vrij toegankelijk.

In 2014 heeft Isatis Online Result gewerkt aan de verbeteren van de website. Het doel was het gebruikersvriendelijk maken van de website om zo meer conversie te genereren. Tijdens het Valkhof Festival staan er ruim 100 bands op het podium, maar hoe zorg je er nou voor dat die overzichtelijk op de website zijn terug te vinden? 

Zo pakten we het aan

Om bezoekers zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, zijn onze UX'er en designer aan de slag gegaan. 

 

User Experience

Hoe gebruiksvriendelijk we de website hebben gemaakt, vertelde onze tevreden klant: "Zelfs complete idioten snappen hoe ze de site moeten gebruiken." Door te onderzoeken hoe mensen een planning maken voor hun festivalbezoek, konden we precies díe opties aanbieden die het Valkhof Festival nodig had. Denk daarbij aan filteren op dag of genre, random bands ontdekken, je eigen schema met favorieten samenstellen en je schema automatisch in je agenda zetten.

Om daadwerkelijk te zien welke functies bezoekers gebruikten, hebben we een Google Analytics-meetplan geïmplementeerd die elke interactie op de site registreerde. Dit gaf ons bijvoorbeeld inzicht in hoe mensen filterden op muziekgenre en welke agenda onze bezoekers het meest gebruikten.

 

Design

Op basis van de mock-ups gemaakt door de UX-ers is er een ontwerp gemaakt dat perfect aansluit op de sfeer van het Valkhof Festival. Tijdens het ontwerpproces is gekeken naar de mooie groene omgeving in het Valkhofpark. Het groene bladerdak is in de header verwerkt. Het gebruik van fotografie geeft een goed beeld van de sfeer tijdens het festival.

En nu?

Om de website elk jaar zo overzichtelijk mogelijk te maken, doen we altijd een kleine update. Dat betekent bijvoorbeeld dat we kiezen voor andere kleuren of nieuwe fotografie. Zo blijft de website passen bij de uitstraling van het festival en blijft de gebruiksvriendelijkheid voor bezoekers gehandhaafd.

Wil jij ook meer bezoekers en een hogere conversie?

Dan kunnen wij jou helpen. Onze online marketeers, content creators, merkstrateeg, UX’er en designers gaan voor jou aan de slag. Heb je liever alleen wat hulp bij het schrijven van teksten of kun je advies gebruiken voor je online marketing? Ook daarvoor kun je bij ons terecht! Neem contact met ons op, zodat we kunnen kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Website: www.valkhoffestival.nl