Maak een afspraak

Conversie optimalisatie training

Conversie optimalisatie cursus: de basis voor meer conversie

Wil je weten hoe je ervoor zorgt dat meer mensen jouw producten kopen of van je diensten gebruik maken? Hoe je je website gebruikersvriendelijker maakt? Tijdens onze training leer je de basis van conversie optimalisatie en hoe je dit kunt toepassen op jouw bedrijf.

Wat is conversie optimalisatie?

Conversie optimalisatie is het verbeteren van je website zodat meer bezoekers converteren, zoals het aanvragen van informatie of bestellingen plaatsen. Om ervoor te zorgen dat meer mensen tot actie overgaan, moet je aan veel dingen denken. Zo moet je website er niet alleen mooi uitzien en je bezoeker aanspreken, maar moet deze ook voor een goede gebruikerservaring (User Experience) zorgen. 

Wat is UX?

Een goede gebruikerservaring wil zeggen dat je de bezoekers hun doel op je website laat bereiken met een ‘maximale’ ervaring. Dit door in te spelen op hun gevoel, verwachtingen en gemak. Om erachter te komen hoe je dat doet, moet je veel verschillende dingen weten, zoals waar je potentiële klanten zitten of waar op je website je klanten problemen ondervinden. Tijdens onze training besteden we hier aandacht. Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen:

  • Doelgroepenonderzoek: Hoe kun je je doelgroep begrijpen? Wat zijn de behoeftes van je doelgroep? En hoe kun je hierop inspelen?
  • Concurrentievergelijking: Waarom hebben andere concurrenten meer succes? Hoe pak je een concurrentenonderzoek aan?
  • Card sorting: Hoe werkt deze testmethode? En hoe zorgt het ervoor dat je website verbeterd wordt?
  • Persona’s opstellen: Hoe maak je hét karakter dat de doelgroep van jouw bedrijf omschrijft? En wat kun je ermee?
  • Wireframing: Wat is een wireframe en hoe maak je deze? Hoe kan het je tijd en kosten besparen?

De cursus bestaat niet alleen uit theorie, maar je gaat ook theorie toepassen aan de hand van interessante opdrachten en casussen. Zo weet je zeker dat je later alle verkregen informatie zelf ook in praktijk kunt gebruiken. 

Wat kost het?

De training kost € 380,- voor een dagdeel van vier uur. De training wordt gegeven op ons kantoor in Nijmegen en is inclusief lunch. Je krijgt een spoedcursus conversie optimalisatie aangeboden en daarin leren we je dus de basics in vier uur. Genoeg om zelf aan de slag te gaan met het verbeteren van je website en het verhogen van je conversie. Voor deze training zijn minimaal tien aanmeldingen nodig.  Meer weten?

Neem dan contact met ons op.