Maak een afspraak

Emailmarketing

Voor veel organisaties is de digitale nieuwsbrief een ondergeschoven kindje in de marketingstrategie, terwijl emailmarketing één van de belangrijkste instrumenten is om relevante bezoekers naar je website te trekken. Maar dat is niet het enige doel: een nieuwsbrief is ook een perfect middel om klanten aan je te binden en ze uiteindelijk (nogmaals) een aankoop te laten doen op je website.

Emailmarketing: de voordelen

Al is emailmarketing een relatief oude marketingtechniek, toch biedt het nog steeds veel kansen voor je organisatie. Een aantal voordelen van emailmarketing zijn:

  • Emailmarketing is relatief goedkoop, zeker in vergelijking met direct mail of gedrukte nieuwsbrieven 
  • Abonnees op je nieuwsbrief zijn een heel relevante doelgroep. Abonnees hebben immers actief interesse getoond in je organisatie door zich aan te melden voor de nieuwsbrief, dan wel door een aankoop te doen op je website.
  • Met een nieuwsbrief kan je snel inspelen op de actualiteit. Het opzetten van een nieuwsbrief kost weinig tijd, waardoor je je doelgroep in een mum van tijd kunt bereiken.
  • De resultaten van een nieuwsbrief zijn goed te analyseren. De meeste emailmarketing tools bieden direct inzicht in het aantal geweigerde nieuwsbrieven, de openratio en de doorklikratio. Dankzij web analytics is bovendien eenvoudig te meten hoeveel conversies een nieuwsbrief heeft opgeleverd.

Emailmarketingtools

Er zijn diverse emailmarketing tools op de markt die het versturen van een nieuwsbrief kunnen versimpelen. Isatis Online Results werkt over het algemeen met MailChimp. Deze tool maakt het niet alleen eenvoudig om het adressenbestand te beheren en te segmenteren, maar is ook goed te integreren in je website en in diverse social media. Isatis Online Results kan je organisatie helpen met het ontwerpen van een emailtemplate, evenals het adviseren over de rol van e-mail binnen je marketingstrategie.

 

Mailchimp

Isatis Online Results en emailmarketing

Isatis Online Results heeft veel ervaring met emailmarketing. Zelf versturen we regelmatig nieuwsbrieven voor Combifit en andere klanten en bezoeken we workshops om onze kennis van emailmarketingsystemen uit te breiden. Het versturen van zo'n nieuwsbrief leidt tot een piek in de bezoekersaantallen. Isatis Online Results kan je uitstekend adviseren over de rol die emailmarketing kan innemen in je marketingmix. Neem contact met ons op.