Maak een afspraak

Innovatief

Op het gebied van design is er een hoop innovatie. Trends en stijlen veranderen constant en dat blijft niet onopgemerkt binnen de wereld van webdesign en appdesign, hier liften we dan ook graag op mee!

Technologieën

Technologisch gezien veranderen dingen dagelijks. Wat betreft opmaakprogramma's gaat het ook vooruit. Waar er voor twee jaar geleden nog wereldwijd gebruik werd gemaakt van Adobe CS5 en CS6, wordt er nu steeds meer gebruik gemaakt van Adobe CC en zijn er ook kleinere bedrijven in opmars met programma's als Affinity Designer, Sublime Text en Mischief. Deze programma’s zijn beschikbaar voor een lage prijs en kunnen een geduchte concurrentie zijn voor Adobe. Dreamweaver maakt bijvoorbeeld gebruik van standaard templates voor responsive design en mappenstructuur met HTML5 en CSS3 bestanden. 

Binnen Isatis Online Results zijn we overgestapt van ons vertrouwde InsightCMS naar het open source CMS Umbraco. Doordat we Umbraco gebruiken zijn er opeens veel meer mogelijkheden op het gebied van implementatie van bijvoorbeeld responsive design.

 

Technologie

Wat maakt een goed design

Design is voornamelijk een gevoelsmatig iets, bovendien zul je er affiniteit mee moeten hebben en nauwlettend alle trends in de gaten houden omdat dit wereldje constant in beweging is en veranderd. De combinatie van vlakverdeling, vorm, typografie, kleur moet juist op elkaar afgestemd zijn en het uiteindelijke totaalplaatje moet kloppen!

Design door de jaren heen

Als je terugkijkt naar designvoorbeelden van 5 jaar terug, is er sinds die tijd al een hoop op die gebieden veranderd. Navigatie die van een linker, verticale positie, plaats heeft gemaakt voor een horizontale topnavigatie en tot op heden nog steeds bestaat, maar door de komst van responsive design in de smalle smartphone- en tabletvariant een zogenaamde “hamburgermenu” wordt. Alles is met de jaren visueler geworden d.m.v. iconen, infographics en illustraties, maar ook de manier van indeling en nauwe samenwerking met onze UX-designers wordt alles compacter en gebruiksvriendelijk gepositioneerd. Waar voor 5 jaar geleden alles nog boven de fold moest zitten om een goede eerste indruk te krijgen en getriggerd te worden, is onze mentaliteit naar het eeuwig scrollen gegaan! In combinatie met veel beeldmateriaal en minder tekst, zal het er ook onder de fold dus goed uit moeten zien tegenwoordig!

Uiteraard zullen wij dit zo goed mogelijk samen met jou afstemmen, om zo tot een uniek design resultaat te komen! Meer weten? Neem dan contact op met Lennert van Hunen.