Maak een afspraak

Interaction Design

Om de communicatie tussen de bezoeker en de applicatie of website soepel te laten verlopen, gebruiken we interaction design. Dit kan simpelweg de vorm van een knop zijn, tot de complete flow van een Q&A sectie, en weer terug naar een inputveld dat telefoonnummers in allerlei formaten accepteert.

Wat is interaction design?

Concreet kun je interaction design zien als een schets hoe elementen op de website moeten werken om doelen van gebruikers te bereiken. Waar visual design zich bezighoudt met aantrekkelijkheid, branding en emotie, daar richt interaction design zich op het functionele.

 

Interaction design

Hoe komt de gebruiker van A naar B naar omzet?

Voor een landingspagina geeft het interaction design bijvoorbeeld aan waar logo, menu, zoekveld, hero image, USP’s, testimonials, actieknoppen en trust-indicatoren moeten komen op de pagina. Daarnaast specificeert interaction design wat er gebeurt met een knop bij hover, mouse-down, mouse-up, tap, active, focus. Of wanneer de helptekst in het zoekveld verdwijnt wanneer de gebruiker erop focust. En hoe de pagina feedback geeft als de zoekresultaten worden geladen. Uiteindelijk gaat het erom dat de pagina helder communiceert waar de gebruiker nu is, wat de mogelijkheden zijn, en dat de website feedback geeft wat er op dit moment gebeurt. De perfecte uitdaging voor een UX designer.

Wanneer is interaction design nodig?

Als je het conversiepercentage op de website wilt verbeteren of nieuwe functionaliteit goed wilt implementeren, dan biedt interaction design de oplossingen. Hierbij is er een balans tussen de conversie op de website en de hoeveel verkeer je op de site krijgt. Heb je bijvoorbeeld een redelijk conversiepercentage maar relatief weinig verkeer, dan is het beter om eerst te focussen op SEO. De juiste kandidaat is een site met redelijk wat verkeer of nog weinig conversie. Wil je nieuwe functionaliteit toevoegen? Onze UX designer zorgt voor een effectieve en creatieve oplossing om het doel van de nieuwe functionaliteit te bereiken.

Verbeter de communicatie met je klanten

Zet interaction design in voor een prettigere communicatie tussen jouw webkanalen en je klanten. Zorg dat je klanten hun doel bereiken met als resultaat een hogere conversie en tevreden klanten die terug komen!