Maak een afspraak

Interface design

Je bent op een schoenenwebsite en wilt graag een nieuw paar voetbalschoenen bestellen. Je gaat naar de zoekmodule en selecteert een filter. Eén tel later verschijnen de Pumaschoenen in maat 41 die je zoekt, op je scherm. Het ontwerpen van dat filter heeft te maken met design, dat de brug vormt tussen de gebruiker en een systeem of applicatie. In dit geval is dat de webshop. Dat design is een combinatie van interaction design en user interface design. 

Gebruiksvriendelijkheid en merkbeleving

De UX-designer maakt een concept voor het interaction design van de zoekmodule, hij weet waar deze op het scherm het best getoond kan worden. De designer die vervolgens het user interface design gaat verzorgen, voert het concept uit en kleedt het aan. Een goed user interface design spreekt je bezoeker aan en maakt het aantrekkelijk voor hem om op de button te drukken.

Wat kan een goed user interface design voor jou betekenen?

Een goed user interface design optimaliseert de gebruiksvriendelijkheid van jouw website. Het gaat om hoe de iconen eruit zien, welk lettertype gebruikt is en om de subtiele vormgeving van tekstvelden en links. Als het design van je website aansluit op de wensen van je bezoeker, verlaag je het bouncepercentage. Bezoekers die meteen vinden wat ze zoeken, zullen sneller gebruikmaken van je diensten dan wanneer ze dingen moeten uitvogelen. Uiteindelijk zal dat je conversiepercentage verhogen.

Naast de gebruiksvriendelijkheid, gaat het ook om de beleving van jouw bezoekers op je website. Een bezoeker weet binnen een paar seconden of hij op je website blijft of niet. Dat heeft grotendeels te maken met de look & feel van je website en de merkbeleving. Door jouw bezoekers een beleving rondom je product aan te bieden in plaats van enkel een product, onderscheid jij je van je concurrenten en kun je klanten aan je binden. 

Kom eens langs bij Isatis Online Results

De designers van Isatis Online Results weten hoe een site optimaal aansluit bij je bezoekers. Benieuwd naar hoe jouw webdesign verbeterd kan worden? Neem dan contact met ons op en kom eens langs, zodat we samen kunnen kijken naar jouw website.