Maak een afspraak

Landingspagina

Als je op zoek bent naar een nieuwe digitale camera, is de kans groot dat je begint met een zoektocht op internet. Je wilt weten welke specificaties die camera heeft en hoe de kwaliteit van de foto’s is. Websites waar niet de informatie staat die jij graag wilt lezen, klik je weg. Uiteindelijk bestel je hem eens niet bij Bol.com of Coolblue, maar bij die ene website waar je nog nooit van gehoord had. Gewoon omdat de teksten en andere informatie betrouwbaarheid uitstralen en je er zeker van bent dat je krijgt wat je leest.

Goede webteksten zorgen voor meer conversie

Zoals je ziet in dit voorbeeld start jij je zoektocht in de zoekmachine, klik je op een organisch resultaat in de lijst en lees je vervolgens verder op de website. Goede webteksten leiden je de funnel in en kunnen uiteindelijk bijdragen aan het doen van een aankoop. Content blijft je dus de hele tijd achtervolgen. Omdat webteksten je website kunnen maken of breken, is het van belang je site te vullen met ijzersterke content. Een goede website is gevuld met webteksten op alle plaatsen. Van de pagina met productinformatie tot categoriepagina tot homepage. Als jij je webshop of website laat vullen met webteksten, heeft dat de volgende voordelen:

  • Het is een extra kans je bezoeker over te halen te converteren.
  • Goede webteksten die in het achterhoofd blijven hangen, zal de bezoeker doen terugkeren.
  • Goede webteksten zorgen voor een betere vindbaarheid van je website.

IJzersterke teksten op je website

Bij het schrijven van zo’n webtekst komt meer kijken dan je waarschijnlijk denkt. Zo moet je tekst de juiste lengte en een goede structuur hebben en goede zoekwoorden bevatten op de juiste plaats. Daarnaast moet ook je interne linkbuilding goed in elkaar zitten. De linkjes die jij plaatst op de website moeten op de juiste manier gelinkt worden naar andere pagina’s op je website om zo de vindbaarheid van de website te verhogen. Op die manier kunnen je webteksten als SEO-teksten fungeren.

Hulp nodig bij je webteksten?

Gelukkig kunnen wij je daarbij helpen. Dagelijks schrijven onze content marketeers de meest uiteenlopende teksten en bloggen ze voor verschillende bedrijven. Heb jij hulp nodig bij het vullen van jouw webshop of website met de juiste teksten? Neem dan contact met ons op.