Maak een afspraak

Wist je dat het merendeel van alle zoekopdrachten die je op een smartphone uitvoert, lokale zoekopdrachten betreft? Stel je voor je hebt na een lang dagje shoppen in Maastricht behoorlijke trek gekregen en wilt weten waar leuke restaurantjes zitten. Dan ga je al gauw op je smartphone kijken om te zien welke restaurants er in de buurt zijn. 

De feiten op een rij

  • 56% van alle zoekopdrachten op een smartphone hebben een lokale intentie.
  • Steeds meer Nederlanders bezitten een smartphone in plaats van een laptop/desktop.
  • Het aantal mobiele zoekopdrachten in Google is groter dan het aantal desktopzoekopdrachten.
  • Lokale zoekopdrachten converteren gemiddeld twee keer beter dan reguliere zoekopdrachten.
  • Mobiel vriendelijke websites krijgen voorrang in de rankings wanneer de zoekopdracht op een mobile device wordt uitgevoerd.
  • Op basis van je IP adres en GPS coördinaten worden zoekresultaten al gefilterd op de locatie waar je je bevindt. Restaurants zijn weer een goed voorbeeld. Was je in Groningen gaan winkelen in plaats van in Maastricht, dan had Google je op basis van je GPS coördinaten restaurants in Groningen laten zien.

Gezien de bovenstaande feiten wordt lokale zoekmachine optimalisatie steeds belangrijker. Je kan er niet meer omheen, zeker niet als je een midden- en kleinbedrijf bent en je dus hoofdzakelijk afhankelijk bent van lokale klanten.  

Hoe word je beter vindbaar? 

Om goed te scoren in de lokale zoekresultaten, is een Google Mijn Bedrijf account essentieel om goed te scoren in de lokale zoekresultaten. Een account aanmaken is gratis. Heb je je bedrijf nog niet geregistreerd of weet je niet hoe het werkt? Onze doorgewinterde specialisten maken een account voor je aan, optimaliseren je profiel en breiden je netwerk uit zodat je nog beter vindbaar wordt. 

Isatis Online Results zorgt ervoor dat jouw on-page SEO geoptimaliseerd wordt, denk bijvoorbeeld aan het (her)schrijven van webteksten. Vaak hebben bedrijven prachtige teksten op hun website staan waarin ze uitgebreid uitleggen welke diensten/producten ze aanbieden, maar vervolgens staat er alleen maar op de contactpagina waar ze gevestigd zijn. Wil je beter vindbaar zijn in jouw omgeving? Dan zul je je content moeten optimaliseren. Verder is het belangrijk om ook in je AdWords campagnes op de juiste manier gebruik te maken van regionale zoekwoorden. 

Tenslotte speelt er nog een ding mee dat onmisbaar is en dat is een mobiel vriendelijke website. Je website moet niet alleen goed functioneren voor latop-/desktopgebruikers, maar moet ook makkelijk te bedienen zijn op smartphones en tablets. 

Isatis Online Results kan jou helpen!

Denk je dat je hulp nodig hebt om jouw business beter te laten scoren in de lokale zoekresultaten? Dan zijn wij je graag van dienst! Naast onze online marketing experts, hebben we ook specialisten in huis die jouw website onder handen kunnen nemen zodat deze op elk device optimaal functioneert. Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!