Maak een afspraak

Motion design

Motion design brengt je website tot leven

Motion design, ofwel video design, is het gebruik van video als ondersteuning op je website. Een doel van motion design kan het overbrengen van een gevoel zijn. Zo kan een website die hotelkamers vergelijkt, een header met video tonen waarin mensen wakker worden in een heerlijk bed. De beelden creëren een ‘Ik-wil-ook-een-weekendje-weg-gevoel’ en dat zorgt voor betrokkenheid. Kijk ook eens naar onze eigen homepage. Het jongetje met het vliegtuig laat je meevoeren naar een volgende stap, een volgende business droom die je hier in vervulling kunt laten gaan. 

Wat kan motion design voor jou betekenen?

Sommige websites gebruiken video om een gevoel over te brengen, andere websites gebruiken video’s om een product te demonstreren. Je kunt ook kiezen voor een klein bewegend onderdeel dat op je homepage verschijnt. Afhankelijk van het doel dat je wilt bereiken, kies je voor een bepaald soort video design. Video design heeft veel voordelen:

  • Beelden houden de aandacht vast en zijn de ideale manier om informatie over te brengen.
  • Beelden maken je boodschap uniek.
  • Je website is origineel en valt daardoor op.
  • Beelden blijven hangen.
  • Met video kun je soms meer zeggen dan met woorden.

Een andere mogelijkheid is cinemagraph, waarbij er één subtiel element op een stilstaand beeld beweegt. Het bewegende element valt op en is speciaal. Hoe je het ook went of keert, video designs zorgen voor een betere klantervaring en meer betrokkenheid. Je bezoekers zullen sneller overgaan tot conversie op een website waar ze een goed gevoel bij hebben. 

Isatis Online Results kan jou helpen

Meer weten over je mogelijkheden voor motion design als ondersteuning van je website? Neem contact met ons op, zodat we kunnen kijken naar hoe we jouw online business naar een hoger niveau kunnen tillen. Samen gaan we na hoe we video design het beste kunnen inzetten op jouw website. De uitvoering hiervan laten we over aan een van onze partners.