Maak een afspraak

Website optimalisatie voor zoekmachines

Beter vindbaar worden in zoekmachines als Google en Bing begint met het optimaliseren van de eigen website (on-page SEO). Google heeft in Nederland een marktaandeel van meer dan 92% en daarom wordt er meestal gesproken over het verbeteren van de Google vindbaarheid. Google rangschikt websites op meer dan 200 factoren en iedere factor heeft zijn eigen waarde. Dit wordt ook wel het algoritme genoemd. Elke zoekmachine heeft zijn eigen algoritme. 

Website optimalisatie en technische SEO

Website optimalisatie en technische SEO vallen allebei onder on-page SEO. Technische SEO richt zich onder andere op de laadsnelheid van de website. Het gaat vaak om fundamentele veranderingen die doorgaans de hele website betreffen. Website optimalisatie heeft meer betrekking op de templates en op de belangrijkste SEO-factoren op paginaniveau. Dit zijn vaak dingen die je vrij snel kunt doorvoeren. Je content kun je namelijk meestal eenvoudig in het content management systeem (CMS) aanpassen zodat je website beter vindbaar is. Er zijn een aantal regels die belangrijk zijn als het gaat om website optimalisatie.       

Belangrijke on-page SEO aspecten

De vindbaarheid van je site is afhankelijk van een groot aantal factoren.

  • De titel van de pagina (title tag)
  • Meta beschrijving van de pagina (meta description)
  • Zoekmachine vriendelijke URL’s
  • De kopregels (heading tags/H1, H2 etc.)
  • De daadwerkelijke tekst op je pagina (bodytekst)
  • Plaatjes/foto’s (alt-tag/bestandsnamen)
  • Interne links in webteksten en de menustructuur

Content freshness

De laatste vier punten vallen onder content (inhoud) en zijn gericht op de bezoekers. Een andere on-page SEO-factor is de zogenaamde content freshness. Anders gezegd: Bied jij geregeld nieuwe inhoud aan op jouw website?

Wij zijn er voor al je SEO-problemen en -vragen

Wil je weten of jouw website voldoet aan alle on-page SEO aspecten? Onze SEO-specialisten maken een analyse van je website en zorgen dat je on-page SEO aan alle eisen voldoet, zodat je hoger in de zoekmachines scoort! Neem vrijblijvend contact met ons op en kom erachter wat wij voor jou kunnen betekenen.