Maak een afspraak

Responsive Webdesign

In een tijdperk waar mobiele telefoons hebben plaatsgemaakt voor smartphones en tablets is ook responsive design niet meer weg te denken in onze hedendaagse internetcultuur. Responsive webdesign betekent dat het design van de website zich aanpast aan de grootte van het scherm waarop de gebruiker de website bekijkt. Content wordt eenvoudiger weergegeven, maar op een uiterst unieke en prettige manier die niet ten koste zal gaan van dezelfde gebruikerservaring.

 

Responsive Design

Het gebruik van frameworks

Om het proces enigszins te vereenvoudigen hebben third-party developers frameworks ontwikkeld om websites sneller en makkelijker op te zetten. Er zal nog steeds rekening gehouden moeten worden met ontwerp, maar een sterke basis kan al neergezet en van hieruit doorontwikkeld worden.

De meest bekende frameworks zijn:

  • Bootstrap
  • Foundation

Flexibele grids en media queries

Door middel van deze terminologie zal content zich makkelijk aanpassen op het apparaat dat je voor je hebt. Ongeacht of dit een tablet, smartphone of pc is. Met de komst van CSS3 is het nu eenvoudiger om aan de hand van media queries de opmaak voor een specifiek apparaat vorm te geven.

Teksten en afbeeldingen zullen in dit geval ook meegeschaald moeten worden. Bovengenoemde frameworks bevatten namelijk ook een functie waarin fluid grids ontwikkeld zijn. Door middel van het toekennen van percentages aan teksten en afbeeldingen, schalen ze mee naar gelang de grootte van je scherm. Daardoor zullen teksten en afbeeldingen ook op een smartphone of tablet mooi ogen.

Ben jij op zoek naar een website die future proof is en op elk apparaat mooi weergegeven wordt? Isatis Online Results heeft de manpower in huis om hierin te kunnen voorzien. Neem contact met ons op.