Maak een afspraak

De eerste plaats in Google scoren, willen we natuurlijk allemaal. Maar hoe zorg je dat je hogerop komt als de concurrentie moordend is? Search Engine Optimization (SEO) heeft te maken met de vindbaarheid van je website in zoekmachines. Dat vindbaar maken doe je onder meer door goede SEO-teksten te schrijven die aansluiten op de term waarop je gevonden wilt worden.

Wat is een goede SEO-tekst?

Een goede SEO-tekst voldoet aan meerdere kenmerken die er samen voor zorgen dat je website beter gevonden wordt. Een greep uit de aandachtspunten:

  • Stop belangrijke zoekwoorden in je tekst, maar zorg ervoor dat het er niet te veel worden.
  • Zorg ervoor dat je keywords terugkomen in de kopjes.
  • Zet het belangrijkste woord zoveel mogelijk vooraan in de tekst.
  • Schrijf korte, makkelijk scanbare alinea’s.
  • Stop je belangrijke zoekwoorden in de title-tag.

Een veelgemaakte fout bij het schrijven van zo’n SEO-tekst, is dat vaak de klant wordt vergeten. Het is waar dat je tekst erop gericht is om beter te scoren in Google, maar wie leest hem uiteindelijk? Als je bezoeker de tekst niet interessant genoeg vindt, klikt ‘ie weg. Daarom komt ook hier goede copywriting om de hoek kijken. Daarnaast zal Google je website ook minder hoog in de zoekresultaten laten verschijnen als je teveel zoekwoorden in je tekst plaatst en je tekst te geforceerd wordt.

Wat kan een goede SEO-tekst voor jou betekenen?

Een goede SEO-tekst verschijnt én hoger in Google én houdt de aandacht van je bezoeker vast. Dat betekent dat meer mensen jouw website vinden als ze een bepaald zoekwoord in een zoekmachine ingeven. Wil je bijvoorbeeld graag een product verkopen dat nieuw in je assortiment is? Maak dan een landingspagina en richt die helemaal in op dat ene product. Eén keer een tekst plaatsen is echter niet genoeg. Plaats regelmatig nieuwe content, zodat Google je website blijft ‘lezen’ en je zo met een beetje geluk een betere plaats in de zoekopdrachten geeft. Dat kan bijvoorbeeld door regelmatig te bloggen.

Wij kunnen je helpen

Wil je graag weten hoe jij je teksten kunt optimaliseren zodat je beter vindbaar wordt in Google? Neem contact met ons op, zodat we binnenkort eens kunnen kijken hoe we je kunnen helpen.