Maak een afspraak

Site performance

Hoe lang duurt het voordat je website geladen is? En hoe lang duurt het voordat afbeeldingen worden weergegeven? Site performance heeft te maken met gebruiksvriendelijkheid. Om ervoor te zorgen dat een website optimaal functioneert, moet deze aan de achterkant geoptimaliseerd zijn. Een website met een goede site performance verhoogt het gebruikersgemak en zorgt ervoor dat je conversie omhoog gaat. 

Start met een speedtest

Een website speedtest is een van de manieren om de snelheid en laadtijd van een website te bepalen. Het kan gezien worden als een nulmeting. Ook is het een startpunt om de website te checken op zaken die verbeterd kunnen worden. Na het doorvoeren van aanpassingen kun je nogmaals de speedtest doen en is je winst direct zichtbaar. Vaak zijn deze aanpassingen eenvoudig te implementeren.

Wat kan een goede site performance voor jou betekenen?

De snelheid van een website is zeer bepalend in de algemene beoordeling van een website. Wanneer je bezoekers te lang moeten wachten, zal een groot deel je website verlaten. Een snellere laadtijd zorgt ervoor dat je bezoekers langer op je website blijven en dat leidt uiteindelijk tot een hoger conversieratio. Daarnaast draagt een snellere website ook bij aan de positionering van de organische resultaten en betaalde zoekresultaten. Google waardeert gebruiksvriendelijkheid en beloont dit met een hogere kwaliteitsscore. Dat betekent dat je hoger in de ranking komt te staan. 

Verbeter je site performance met Isatis Online Results

Isatis Online Results werkt samen met IT Services. Wij starten met een website speed test zodat we precies kunnen zien waar de kansen liggen. Op basis van de conclusies en aanbevelingen die hieruit volgen, bepalen we hoe we het beste resultaat kunnen bereiken. Onze collega’s zorgen voor een snellere site die leidt tot meer gebruiksvriendelijkheid, zodat je bezoekers langer op je website blijven en uiteindelijk overgaan tot conversie. Benieuwd naar hoe snel jouw website eigenlijk is en hoe het anders kan? Neem dan contact met ons op.