Maak een afspraak

Social media marketing

De juiste aanwezigheid op social media leidt tot nieuwe bezoekers en meer betrokkenheid bij je klanten. Social media marketing is een marketingtechniek die draait om het plaatsen van de juiste content op Facebook, Twitter, LinkedIn en vele andere social media-platformen. Het woord 'social' zegt het eigenlijk al: met social media is het heel gemakkelijk om in contact te komen met je (potentiële) klant en een community te creëren.

 

Social Media Marketing

Waarom social media marketing?

Miljoenen mensen zijn actief op social media. Ongetwijfeld zit je doelgroep daar ook tussen, dus zou het zonde zijn om een kans om hen aan je bedrijf te binden te laten liggen! Ook wanneer je denkt dat jouw doelgroep niet op social vertegenwoordigd is, is het belangrijk om toch met een kritische blik te kijken. Wie zegt bijvoorbeeld dat die ene manager die je wilt bereiken, niet op Facebook zit rond etenstijd?

Social media marketing is een uitstekende manier om het gesprek met je klant aan te gaan, je klanten te informeren en service te verlenen. Social media marketing is geen primair verkoopkanaal, maar draagt wel sterk bij aan de loyaliteit en merkvoorkeur van je klanten.

Succes met social media

Er zijn een aantal do's en don'ts als het gaat om social media marketing. Om echt succes te hebben op social media, is het handig om goed op de volgende punten te letten:

  • Eerlijkheid en authenticiteit
  • Eenheid, herkenbaarheid van je merk
  • Integratie met andere kanalen, zoals je website
  • Mix van meerdere social media-platformen

Adverteren op social media

Het gebruik van social media is over het algemeen gratis. Je kunt echter ook met social media adverteren, waarmee je de kans vergroot dat klanten in aanraking komen met je bedrijf. Onder andere Facebook heeft een uitgebreid advertentieplatform. Hier kun je je uitingen heel specifiek richten op een bepaalde doelgroep, die gevormd wordt op basis van bijvoorbeeld geslacht, leeftijd of welke andere Facebookpagina's de persoon heeft geliked. Ook is het bijvoorbeeld mogelijk om advertenties te laten zien aan bezoekers van je website via remarketing.

Isatis Online Results en social media marketing

Isatis Online Results heeft ruime ervaring met social media marketing. Zo is voor de Zevenheuvelenloop Facebook ingezet om hardlopers te targeten die al eerder hadden deelgenomen aan de loop. Ook lanceren we regelmatig LinkedIn-advertenties en schrijven we blogs over social media om onze eigen kennis te blijven uitbreiden. Onze experts kunnen je helpen te bepalen welke rol social media moet hebben in je contentstrategie. Wij zorgen ervoor dat je activiteiten op social media naadloos aansluiten op je website. Wil je weten wat Isatis Online Results voor jou kan betekenen op het vlak van social media marketing? Neem dan vandaag nog contact met ons op!