Maak een afspraak

Storytelling

Vertel jouw verhaal

Waarom ellenlange pagina’s met tekst lezen als je ook een goed verhaal kunt beleven? Storytelling is een effectief en krachtig communicatiemiddel waarmee je mensen aan jouw bedrijf bindt. De werking van een nieuw soort zelf filterende waterfles vertellen middels een verhaal, is veel interessanter dan vier webpagina’s met tekst over het hoe, wat en waarom van de fles. Wanneer je naar beneden scrolt, krijg je steeds meer informatie en de geanimeerde manier waarop deze informatie wordt aangeboden, maakt dat je wilt scrollen. Bovendien kun je met een verhaal ook emotie uitbeelden en zo inspelen op het gevoel van de klant. Voordelen van storytelling:

  • Jouw product, dienst, organisatie of merk komt tot leven en wordt daardoor sterker.
  • Een verhaal houdt de aandacht vast en is dus de ideale manier om informatie over te brengen.
  • Verhalen sluiten goed aan bij de manier waarop wij informatie verwerken.
  • Het vergroot je geloofwaardigheid en vertrouwen.
  • Abstracte zaken als strategie, visie en waarden kunnen interessant worden weergegeven.
  • Een verhaal maakt jouw boodschap uniek.

Storytelling, hoe doe je dat?

Storytelling klinkt heel makkelijk, maar dat is het niet. Om te beginnen moet je zorgen dat je geen ‘sprookjes’ vertelt, maar verhalen. Dat betekent dat jouw verhaal geloofwaardig moet zijn en je de beloftes die je doet, kunt waarmaken. Daarvoor begin je met luisteren naar je bezoekers en verdiep je je in de emoties van je doelgroep. Door in te spelen op de emoties zorg je ervoor dat jouw bezoekers een gevoel bij je merk krijgen en dat veroorzaakt binding met jouw product. Bedenk ook goed wat je wilt bereiken. Wil je je lezers overtuigen of veranderen? En welke verhaalsoort past daar het best bij? 

Storytelling is een effectief middel om jouw imago neer te zetten, om klantenbinding te stimuleren of om meer bezoekers te trekken. Kijk maar eens op onze homepage, waarbij jij als bezoeker kunt kiezen welk traject je graag zou willen belopen. Kies je voor conversie optimalisatie, dan komen gaandeweg je naar beneden scrolt, nieuwe specialisaties in beeld die we kunnen toepassen om jouw website tot een groter succes te maken. 

Laat Isatis Online Results jou helpen!

Ben je benieuwd naar hoe je storytelling kunt toepassen op jouw product, dienst of organisatie? Kom dan eens langs bij Isatis Online Results in Nijmegen. We praten over jouw wensen en duiken in jouw organisatie, merk, product of dienst. Zo kunnen we zo goed mogelijk je verhaal vertellen. Neem contact met ons op.