Maak een afspraak

Zo’n 7 miljoen Nederlanders maken gebruik van YouTube, grote kans dus dat jouw doelgroep daar ook tussen zit. Het doel van video adverteren is het trekken van meer bezoekers naar je website. Zo kan een bezoeker wanneer hij bijvoorbeeld op een video klikt, een (voor)vertoning van jouw advertentie zien en doorklikken naar jouw website. Video adverteren heeft vele voordelen:

  • Je advertenties worden getoond aan relevante bezoekers.
  • Je bezoeker kan op de advertentie klikken en zo op je website terechtkomen.
  • De resultaten kun je eenvoudig terugzien in Google Analytics.
  • Je betaalt alleen wanneer je kijker de hele advertentie bekijkt en niet alleen de voorvertoning of wanneer de advertentie wordt aangeklikt.
  • De bezoeker heeft de volledige aandacht wanneer hij je advertentie bekijkt in het geval van INstream en In-keuzenlijst advertenties.
  • Je kunt een advertentie eenvoudig toevoegen via Google AdWords.

Soorten video advertenties

Je kunt kiezen uit vier soorten als het gaat om video adverteren in YouTube. Elk soort heeft eigen kenmerken, zodat jij kunt kiezen voor de soort advertentie die het beste bij jou product of dienst past. Het grootste voordeel van video advertenties is dat deze getoond worden aan relevante bezoekers. De weergave wordt namelijk gekoppeld aan relevante zoekwoorden en dat betekent meer kans op kwalitatieve clicks. Er zijn vier soorten:

  • InStream advertenties, waarbij je video vooraf aan een andere video wordt getoond. Bij filmpjes langer dan 30 seconden, kan de bezoeker na vijf seconden kiezen om door te klikken naar de oorspronkelijke video of hij kan je advertentie helemaal kijken.
  • In-search advertenties, waarbij je advertentie wordt getoond bij relevante zoekresultaten in YouTube.
  • In-keuzenlijst advertenties, waarbij je video wordt vertoond voordat er een filmpje van YouTube-partners wordt afgespeeld dat tien minuten of langer duurt. De bezoeker kan een keuze maken uit drie reclameboodschappen, of hij kan de video met reclameonderbrekingen kijken.
  • In-display-video advertenties, waarbij je advertentie wordt getoond in het Google Display Netwerk en kijkers op de advertentie klikken als ze geïnteresseerd zijn. 

Laat Isatis Online Results je helpen

Ben je benieuwd naar wat video advertenties voor jou kunnen opleveren? Isatis Online Results werkt samen met Pim Leushuis en Dirk Verhoeven van Klaarwakker Producties. Zij duiken in jouw website en analyseren deze grondig, zodat ze jouw verhaal zo goed mogelijk in beelden kunnen weergeven. Samen zorgen we ervoor dat jouw advertenties in YouTube verschijnen. We houden de resultaten in de gaten en sturen bij waar nodig. Neem contact met ons op voor meer informatie.