Maak een afspraak

Webteksten

Als je op zoek bent naar een nieuwe digitale camera, is de kans groot dat je begint met een zoektocht op internet. Je wilt weten welke specificaties die camera heeft en hoe de kwaliteit van de foto’s is. Websites waar niet de informatie staat die jij zoekt, klik je gauw weer weg. Uiteindelijk bestel je hem bij die ene website die betrouwbaarheid uitstraalt en waar je er zeker van bent dat je krijgt wat je ziet.

Goede webteksten zorgen voor meer conversie

Goede webteksten leiden je bezoekers de funnel in en kunnen uiteindelijk bijdragen aan het doen van een aankoop. Content blijft je dus de hele tijd achtervolgen. Omdat webteksten je website kunnen maken of breken, is het van belang je site te vullen met ijzersterke content. Een goede website is gevuld met webteksten op alle plaatsen. Van de pagina met productinformatie tot categoriepagina tot de homepage. Als jij je webshop of website vult met webteksten, heeft dat de volgende voordelen:

  • Het is een extra kans je bezoeker over te halen te converteren.
  • Goede webteksten die in het achterhoofd blijven hangen, zullen de bezoeker doen terugkeren.
  • Goede webteksten zorgen voor een betere vindbaarheid van je website.

IJzersterke teksten op je website

Bij het schrijven van zo’n webtekst komt meer kijken dan je waarschijnlijk denkt. Zo moet je tekst de juiste lengte en een goede structuur hebben en goede zoekwoorden bevatten op de juiste plaats. Daarnaast moeten ook je interne linkjes goed in elkaar zitten. De linkjes die jij plaatst op de website moeten op de juiste manier gelinkt worden naar andere pagina’s op je website om zo de vindbaarheid van de website te verhogen. Op die manier kunnen je webteksten als SEO-teksten fungeren.

Hulp nodig bij je webteksten?

Gelukkig kunnen wij je daarbij helpen. Dagelijks schrijven onze content marketeers de meest uiteenlopende teksten en bloggen ze voor verschillende bedrijven. Heb jij hulp nodig bij het vullen van jouw webshop of website met de juiste teksten? Neem dan contact met ons op.